U trendu

Kurti: Uredili smo ulazak gradjana sa srpskim dokumentima i omogućili preregistraciju vozila

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je kosovska vlada današnjom odlukom uredila ulazak na Kosovo za gradjane koji imaju lična dokumenta koja je izdala vlast u Srbiji, kao i automobile srpskih registarskih oznaka.

„Odlukom Vlade danas smo uredili državni granični prelaz za gradjane s ličnim dokumentima koje su izdale vlasti Srbije, kao i automobile srpskih registarskih oznaka. Svakoj osobi koja se pojavi za prelazak državne granice s ličnim identifikacionim dokumentom koji izdaju vlasti Srbije na graničnim prelazima biće obezbedjen deklaracioni list koji privremeno zamenjuje korišćenje tog dokumenta“, naveo je Kurti na Fejsbuku.

Dodao je da vozila sa srpskim registarskim tablicama koja bi da udju na Kosovo i kreću se po Kosovu moraju i dalje da imaju nalepnicu stavljenu preko dela sa državnim simbolom Srbije.

Kurti kaže da je drugom odlukom kosovska vlada omogućila registraciju vozila u RKS tablice za sva vozila s registarskim oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ i da će prijave trajati od 1. avgusta do kraja septembra 2022.

Povodom ovih odluka Vlade Kosova, u čijem radu učestvuje i Srpska lista, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da prištinske vlasti planiraju opšti napad na severu Kosova i da im je cilj nova „Oluja“.

Prethodno je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao da je odlukom o ličnim kartama i registarskim tablicama, Aljbin Kurti najotvorenije zapretio ratom Srbima na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar