U trendu

Lajčak nakon razgovora sa Vučićem kaže da završava pripreme za Ohrid

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Prištine i Beograda Miroslav Lajčak izjavio je danas da nakon drugog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu završava pripreme za sastanak u Ohridu.

Lajčak je na svom Tviter nalogu napisao da je od Vučića želeo da čuje komentare o implementacionom aneksu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i daljim koracima koji vode ka postizanju dogovora.

„Nakon što smo dobili povratne informacije od obe strane, završavamo naše pripreme za sastank u Ohridu u subotu“, napisao je specijalni predstavnik EU.

Lajčak je juče stigao u Beograd posle prošlonedeljne posete Prištini, u sklopu priprema za predstojeći sastanak Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Ohridu 18. marta.

U fokusu pregovora u Ohridu biće finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, o kojem su se Vučić i Kurti, prema rečima šefa evropske diplomatije Žozepa Borela, saglasili 27. februara u Briselu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.