U trendu

Lajčak razgovarao u Briselu sa Selakovićem

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Briselu sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem o situaciji na Zapadnom Balkanu i integraciji Srbije u EU.

„Korisna razmena mišljenja sa ministrom spoljnih poslova Srbije Selakovićem o putu Srbije ka EU, regionalnoj saradnji i najnovijim dešavanjima na Zapadnom Balkanu“, napisao je Lajčak na Tviteru.

Ministri spoljnih poslova članica EU danas su razmotrili „Dokument za raspravu o Zapadnom Balkanu“, koji je pripremila Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

U dokumentu, u koji je uvid imala agencija Beta, navedeno je da je „atmosfera vezana za dijalog Beograda i Prištine i dalje puna izazova“ i da poslednjih meseci nije bilo napretka.

Primećuje se da je „rešavanje spora (Beograda i Prištine) oko registarskih tablica ponovo pokazalo da dijalog može dati rezultate“, uz jasne poruke visokih zvaničnika EU i šire medjunarodne zajednice, uključujući tesnu saradnju sa SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar