U trendu

Lazović NDMBGD: Dan posle bojkota tražićemo nove izbore pod fer uslovima

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je da do marta nije moguće stvoriti fer izborne uslove i da je dan posle bojkota potrebno tražiti nove izbore pod uslovima koji su fer i u roku u kojem ih je moguće obezbediti.

„Moramo da mobilišemo gradjane da ne pristaju više na lažirane procese u kojima na kraju pobedu odnese ekipa koja na našoj grbači utaljuje glad za profitom. Moramo da im pokucamo na vrata, da ih sretnemo na pijaci, da im objasnimo da je rezultat izborne prevare na kraju mala plata gradjana, red u čekaonici kod doktora ili gužva u čekaonici“, rekao je lazović u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

Prema njegovim rečima, „to što korumpirana politička elita ostaje na vlasti nekažnjena za svoja zlodela direktno je povezano sa uslovima života svih nas“.

On je rekao da je formiran štab kampanje bojkota Inicijative NDMBGD, da su pokrenuli sastanke i akcije na opštinama, a počinju uskoro sa akcijama na ulici.

Kako je naveo, ne može Inicijativa NDMBGD sama da uradi sve što je potrebno da se promeni stanje u kome živimo, ali može da pokrene ljude i pozove na otpor.

„Mi smo doneli odluku da bojkotujemo izbore. Imamo veliku bojazan da će političke partije uspeti da dogovore neke jednostrane i zanemarljive kompromise i napustiti u poslednjem trenutku kampanju bojkota“, rekao je Lazović.

On je naveo da „stranke ne treba da učestvuju u dilovima da bi ostvarile mandate, nego da stanu na stranu gradjana onako kako jako dugo nisu, da opravdaju i osvoje poverenje koje bi moglo polako da se vraća“.

„Drago nam je da sve više političkih organizacija shvata da je ova borba iznad osvajanja funkcija i da se nepristajanjem na laži osvaja sloboda“, rekao ja Lazović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar