U trendu

Lazović (Ne davimo Beograd): Razgovor sa predstavnicima vlasti je isto što i 'pričanje zidu'

 Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović pozvao je danas građane da se okupe sutra na protestu u 18.00 sati ispred Skupštine Srbije, zato što vlast tvrdi da „sistem nije zakazao“ povodom dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca početkom maja, iako se i posle tih tragedija nastavila serija incidenata

Lazović je na posebnoj sednici Narodne skupštine o stanju bezbednosti u Srbiji rekao da od razgovora u parlamentu „nema ništa“ i da razgovor s predstavnicima vlasti ima iste efekte kao „pričanje zidu“.

„Za samo devet dana našoj deci je 181 put prećeno, 22 pretnje replikom pištolja, 438 događaja je policija ocenila bezbednosno interesantim. Ovako veliki broj paramentara u odnosu na prošlu godinu znači ili da se vi niste uopšte bavili takvim slučajevima prošle godine, ili da stanje nakon masovnih ubistava ne da nije stabilno, nego brine“, kazao je Lazović.

On je pozvao vlast da ispuni zahteve proevropske opozicije koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“, među kojima su zahtev za smenjivanje članova Saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih TV-frekvencija televizijama Pink i Hepi, i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

„Nije normalno da se čovek u jutarnjem programu pojavi s pištoljem i da objašnjava na Pinku kako ubiti. Zar nije najnormalniji zahtev da tražimo da tako nešto ne bude na televiziji?“, pitao je Lazović.

Rekao je da ministar Gašić nije kriv za masovna ubistva, ali je „odgovoran kao nosilac funkcije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.