Lazović (Ne davimo Beograd): Šapić je potpuno zalutao, izbori u Beogradu što pre

Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je danas da je gradonačelnik Aleksandar Šapić „potpuno zalutao“ i da je neophodno što pre raspisati lokalne izbore za glavni grad.

Lazović je za televiziju N1 rekao da „nema nikakvog smisla“ da Šapić bude gradonačelnik Beograda.

„Ako (Aleksandar) Vučić luta, Šapić luta još više“, rekao je poslanik Ne davimo Beograd – Zeleno levog kluba.

Upitan za poziv lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa Vučiću da javno saopšti datum vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora, Lazović je rekao da pretpostavlja da bi građani mogli ponovo na birališta na proleće naredne godine.

„Odlazak (Đilasa) na sastanak s Vučićem je bila greška, ali da pustimo šta je bilo. Ako tih izbora bude, mi bismo to prvi jedva dočekali“, kazao je Lazović.

Lider SSP je danas rekao da je predsednik Srbije i SNS „prevario“ građane jer nije ispunio „javno obećanje“ psle prošlogodišnjih izbora da će lokalni izbori u Beogradu biti ponovljeni u aprilu ove godine.

Na beogradskim izborima 3. aprila prošle godine, stranke opozicije osvojile su oko 70.000 glasova više od SNS i SPS ali je ta koalicija ipak ostala na vlasti.

Nedugo posle izbora, Đilas se sastao sa Vučićem kako bi razgovarali o ponavljanju izbora, a odluku lidera SSP da se sastane sa Vučićem kritikovao je veći deo opozicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.