U trendu

Lazović: Ne očekujem vanredne izbore u Beogradu

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da ne očekuje raspisivanje vanrednih gradskih izbora u Beogradu, kako je to u aprilu najavljeno nakon susreta Dragana Djilasa i Aleksandra Vučića.

Lazović je agenciji Beta kazao da će gradski izbori u Beogradu najverovatnije biti održani 2024. godine, zajedno s redovnim lokalnim izborima u Srbiji.

„Do vanrednih izbora u Beogradu može doći ako Vučić proceni da bi njegova stranka i koalicija ostvarili bolji rezultat nego u aprilu, a ne zbog dogovora s Djilasom. Takodje, vanredni izbori bi mogli da budu raspisani ako bi vladajuća koalicija ostala bez većine, ali to je manje moguće jer oni za sada deluju dosta skladno“, ocenio je Lazović.

Na pitanje Bete da li bi Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i Aleksandru Vučiću odgovarali vanredni gradski izbori, Lazović je kazao da se Vučić uvek trudio da izbegne samostalne gradske izbore.

„Tako će biti i sada, Vučić će gradske izbore spojiti s lokalnim“, naglasio je poslanik.

Lazović je naglasio da je dogovor Djilasa i Vučića naneo ogromnu štetu opoziciji.

„Taj susret je uneo potpunu konfuziju u opozicione redove i napravio zemljotres u javnosti. Zbog susreta Djilasa s Vučićem svi dogovori opozicije su pali u vodu. Sve opozicione stranke su se bile dogovorile da na ponovljenom glasanju podrže listu ‘Ajmo ljudi’ Borisa Tadića i Duška Vujoševića, kako bi onemogućili SNS da ima većinu u gradu. Ono što nas sada posebno zanima je to da li je na tom sastanku Djilasa i Vučića bilo još nekih dogovora“, rekao je Lazović.

Upitan na koje dogovore misli, Lazović je rekao da u javnosti ima mnogo špekulacija tim povodom.

„Ne znam šta su sve mogli da se dogovore Djilas i Vučić, ali znam da s Vučićem ne bi trebalo praviti nikakve dilove već se držati onoga što kažu zakon i institucije“, naglasio je on.

Na pitanje kakve su posledice po gradjane Beograda to što je SNS ostao na vlasti u glavnom gradu, Lazović je rekao da opozicija, koja je osvojila 70.000 glasova više od koalicije na vlasti, nije smela da dozvoli da Beograd ostane u rukama SNS-a.

„SNS je ostao na vlasti u Beogradu, a nije moralo tako biti. Za prvih 100 dana vlasti gradonačelnika Aleksandra Šapića nije se ništa promenilo u odnosu na prethodni period. Nastavljeno je s otudjivanjem i komercijalizacijom gradskih javnih i prirodnih dobara, nastavljeno je sa štetnim projektima i populističkim merama, umesto da se gradska vlast bavi stvarnim problemima kao što su zagadjenje, saobraćaj, investitorski urbanizam, nedostatak kanalizacije u 30 odsto domaćinstava… Na odgovornim mestima su ostali ili su postavljeni nestručni ljudi kao što je Miroslav Čučković. Zanimljivo je da za sve ove probleme Šapić krivi prethodnu vlast na čelu s Goranom Vesićem“, istakao je Lazović.

Zaključio je da se gradonačelnik Šapić za prvih 100 dana istakao odlukom da promeni boju uniformi komunalaca i deljenjem vaučera iz „firme njemu bliske“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar