U trendu

LDP: Tužilaštvo mora da ispita Šešelja i njegovu umešanost u atentat

Liberalno-demokratska partija (LDP) pozvala je danas tužilaštvo da reaguje i ispita sva saznanja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i njegovu eventualnu umešanost u pripremu ubistva premijera Zorana Djindjića 2003. godine.

„Njegovo ponovno veličanje ubica Zorana Djindjića i najava da bi u slučaju pobede na predsedničkim izborima pomilovao (osudjenog Djindjićevog ubicu) Zvezdana Jovanovića predstavlja opasnu izjavu koja ne sme proći bez osude i reakcije svih institucija i predsedničkih kandidata u Srbiji“, navodi se u saopštenju LDP-a.

Ta stranka navodi da ubistvo Djindjića i sudjenje njegovim ubicama ne sme biti relativizovano zbog Šešeljeve predsedničke kampanje i „skrivene namere mnogih preživelih ostataka zločinačkog udruženja, koji otvoreno pružaju podršku svakom izlivu mržnje prema Zoranu Djindjiću i njegovoj viziji Srbije“.

„Šešelj nije samo jedan od njihovih glasnogovornika, već jedna opasna pojava koja mora konačno da odgovara pred sudovima ove zemlje i pravno se suoči sa posledicama svog ludila koje je mnoge koštalo života, a Srbiju prilike da postane uredjena i moderna država“, navodi LDP. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.