U trendu

Lideri omladine Nove stranke i PSG poklonili ministru Šarčeviću Gramatiku srpskog jezika

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković, član omladine Nove stranke Zlatko Milošević i lider mladih Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Stefan Simić odneli su danas na poklon ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću Gramatiku srpskog jezika.

Kako se navodi u saopštenju Nove stranke, poklon je dodeljen sa posvetom da ministru žele „da što pre savlada pravila maternjeg jezika“, a poklon su predali na pisarnici tog Ministarstva.

Oni su kazali da je povod „neznanje koje je Šarčević pokazao pokušavajući da ponizi novinarku jednog medija“.

„On joj je poručio ‘Vi bi pali na PISA testu’, umesto ‘Vi biste’, kako pravila nalažu, dokazavši na jednom primeru sunovrat našeg obrazovnog sistema u celini“, navodi se u saopštenju.

Eleković je podsetio da je budžet Beogradskog univerziteta „drastično smanjen predlogom budžeta za iduću godinu“, dok su sa druge strane, kako je kazao, „svekodnevne afere sa falsifikovanim diplomama i doktoratima predstavnika vlasti na svim nivoima“ i dodao da je zadatak mladih da svojim primerom pokažu na kakvim ljudima Srbija treba da ostane.

„Pomenutom akcijom ukazujemo na loše stanje u našem prosvetnom sistemu, sve gore rezultate na PISA testiranju, kao i na afere u proteklom periodu vezane za plagiranje diploma. Postavlja se pitanje kakav je odnos Šarčevića prema svemu tome. Mi smo mladi ljudi koji žele da ostanu u ovoj zemlji i da se bore, a nažalost ne vide perspektivu ni u obrazovanju, kao ni u našoj lepoj Srbiji uopšte“, izjavio je Eleković.

On je kazao da je Šarčević, pored neznanja, pokazao i „veliku nekulturu u obraćanju predstavnicima medija“ i dodao da je to „i inače manir aktuelnog režima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.