U trendu

Protest „1 od 5 miliona“: Lideri opozicije odneli ogradu sa Trga pred Gradsku skupštinu (video)

Lideri opozicije večeras su u okviru protesta „Jedan od pet miliona“ odneli ogradu sa Trga pred Gradsku skupštinu

Kako javlja naš reporter sa lice mesta kada je kolona stigla do Kolarčeve ulice gde su postavljene barikade zbog izvođenja radova na rekonstrukciji Trga republike, lideri opozicije prešli su na čelo kolone.

Kako je objašnjeno oni su sklonili zaštitne ograde i barikade kako bi „oslobodili“ Trg, i pozvali građane da sklone sve ograde koje vide.

Dragan Đilas, Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović, Nikola Jovanović, Zoran Lutovac, Željko Veselinović, Marinika Tepić i članovi Saveza za Srbiju, uz pomoć organizatora protesta, nosili su metalne i plastične barikade.

Kolona se uputila ka Skupštini grada Beograda, kako bi ogradili ovu zgradu, „ogradili Vesića“, a oslobodili prestonicu.

Građani preneli barikade sa Trga republike do Skupštine Beograda na protestu #1od5miliona

Gepostet von Danas am Samstag, 6. April 2019

Đilas: Velika proslava kad Pink izgubi frekvenciju

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu neće ići večeras do zgrade televizije Pink kao što je bilo planirano, jer kako je rekao ne žele da daju priliku vlasti da „ubaci svoje ljude“ među demonstrante i tako izazove incidente.

„Otići ćemo pred televiziju Pink kada stigne sloboda i kada izgubi nacionalnu frekvenciju. Tada ćemo napraviti veliku proslavu“, poručioje Đilas.

Prema njegovim rečima meta nezadovoljnih građana nije televizija Pink, čiji je vlasnik Željko Mitrović najavio da će demonstrante „politi cisternom govana“, i da razumni i mirni građani neće „nasesti“ na provokacije.

– On je spremio ozvučenje, u zgradi privatne televizije se nalazi policija u civilu, koju svi mi građani plaćamo i moraće da odgovara i objasni kako i po čijem nalogu policija radi za njega – poručio je Lečić.

Glasno ću se nasmejati Željku Mitroviću i Pinku, jer je naseo i spremio plaćenike da izazovu sukobe, izjavio je Lečić. Kako je rekao opozicija nikada nije stvarno planirala odlazak do zgrade TV Pink.

Nismo naivni. Pobedićemo idejom i dostojanstvom. Nećemo dozvoliti da iko strada, rekao je Lečić.

On je poručio Mitroviću da čeka 6. oktobar i najavio da će tada biti „zabranjena njegova frekvencija“. Prema rečima Lečića, demonstranti neće rušiti Pink, ali da će proslaviti gubljenje frekvencije.

Na početku protesta intonirana je himna Srbije, a potom je minutom ćutanja odata pošta žrtvama bombardovanja 6. aprila 1941.

Lečić je rekao da učesnici protesta neće odustati i da će motivisati sve druge građane za promene u Srbiji.

Potreban nam je novi dogovor u svakom segmentu života. Ne treba nam nikakvo nasilje, predočio je Lečić i pozvao mlade da se izbore za slobodu u Srbiji i ne odlaze u inostranstvo.

Na ovo okupljanje stigli su i studenti nakon velike studentske šetnje koja je pod sloganom „Studenti ne ćute“ krenula u 16 časova od Studentskog grada na Novom Beogradu.

Lečić je pozdravio studente i naglasio da je mladost ta koja šeta i koja treba da nosi promene u društvu a da su svi okupljeni civilizovani građani koji treba da se upute ka Trgu republike kao simbolu slobode i uređene države.

Počeo protest "Jedan od pet miliona" ispred Vlade Srbije

Gepostet von Danas am Samstag, 6. April 2019

Podsetimo, lideri Saveza za Srbiju su nešto pre 18 sati došli ispred zgrade Televizije Pink, gde su položili venac sa fotografijom jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića i porukom „Saznaćemo ko te je nanišanio spotom na Pinku. Obećavamo“.

Nakon što su predstavnici SZS otišli, sa zvučnika ispred Pinka puštena je muzika.

Polaganje venca Oliveru Ivanoviću ispred Pinka “Otkrićemo ko te je nanišanio spotom… obećavamo”

Gepostet von PoceloJe am Samstag, 6. April 2019

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.