U trendu

Linta: Hapšenje Srba u Vukovaru nastavak proizvodnje straha i maltretiranja

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da hapšenje petoro Srba u Vukovaru zbog sumnji za ratni zločin predstavlja nastavak proizvodnje straha i maltretiranja Srba s ciljem da se što više iseljavaju iz Hrvatske.

„Jasno je da su hapÅ¡enja petoro Srba posledica pritiska i kampanje gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i raznih veteranskih udruÅŸenja i stranaka desnice na aktuelnu vlast. Apsolutna je neistina da hrvatska policija svoj posao radi profesionalno kako je rekao hrvatski premijer (Andrej) Plenković nakon hapÅ¡enja vukovarskih Srba. Na delu je dugi niz godina politička zloupotreba hrvatske policije koja za ratne zločine hapsi samo Srbe i to najčešće bez ikakvih dokaza“, naveo je Linta u saopÅ¡tenju.

On je dodao da se, s druge strane, u Hrvatskoj slave i slobodno šetaju ljudi koji su naredili, organizovali ili počinili ratne zločine protiv Srba.

Linta je pozivao Tuşilaštvo za ratne zločine da konačno pokrene istrage protiv pripadnika hrvatskih vojnih, paravojnih i policijskih formacija koji su odgovorni za brutalne zločine protiv srpskih civila u Vukovaru pre i tokom oruşanih sukoba i ukazo da je tokom leta i jeseni 1991. godine u tom gradu ubijeno ili nestalo više od 120 Srba, a da za to niko nije optuşen ili osudjen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.