U trendu

Lipovac Tanasković (Narodna stranka): Rešenje za Lazarevac je nova fabrika vode

Narodna stranka ocenila je danas da se u Lazarevcu uvode restrikcije vode, dok se u isto vreme u Lipovačkoj šumi, prema njihovim rečima, „rasipa 10 litara pijaće vode u sekundi, što traje već dve i po godine“.

Kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, predsednica beogradske Odborničke grupe te stranke Marina Lipovac Tanasković, rešenje za vodosnabdevanje Lazarevca mogla bi da bude izgradnja nove fabrike pijaće vode „Makiš tri“.

„Dok se to ne dogodi, trebalo bi iskopati bunare. U Lazarevcu je voda najskuplja po glavi stanovnika u celom Beogradu, a po skupoći je druga u čitavoj Srbiji, posle Novog Sada“, rekla je Lipovac Tanasković novinarima u Lazarevcu.

Ona je istakla da je Narodna stranka više puta ukazala javnosti na „curenje velikih količina pijaće vode u Lipovačkoj šumi“, ali da vodovod i gradska vlast nisu ništa preduzeli da to zaustave.

Lipovac Tanasković je istakla i da vlast, „umesto da rešava probleme, samo ponavlja obećanja gradjanima da će ih rešiti“.

„Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je već u izbornoj kampanji i on, kao i ostali funkcioneri Srpske napredne stranke, obećava gradjanima sve što žele da čuju, pa je tako Lazarevčanima obećao tri bunara za vodu za 60 dana, a potom i još dva bunara“, rekla je Lipovac Tanasković.

Ona je navela da „vlast ne zanima to što Lazarevac nema vodu, što se Bor guši od zagadjenog vazduha, niti što će biti ugrožena životna sredina na širokom području zapadne Srbije ako kompanija ‘Rio Tinto’ otvori rudnik litijuma kod Loznice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.