U trendu

Ljajić: Neću dozvoliti da se od Novog Pazara pravi politički slučaj

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da on ne može da dozvoli da se od  Novog Pazara pravi politički slučaj i primer izborne kradje.

„Tog slučaja niti ima niti je bilo izborne kradje, a posebno ne zbog činjenice da su ovo bili najmirniji izbori do sada bez ijednog incidenta, bez bilo kakvih prigovora na biračkim mestima i smatram da je pobeda Aleksanda Vučića u Sandžaku apsolutno čista“, istakao je Ljajić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je logično da je Vučić pobedio u Sandžaku jer su SDPS i SNS u dva navrata išli zajedno na parlamentarne izbore i u oba slučaja ostvarili pobedu, čak i u konkurenciji sa strankama iz Sandžaka, a na ovim predsedničkim izborima dve stranke iz Sandžaka su podržale Aleksandra Vučića, a treća nije nikoga.

„Ako sve sagledamo logično je da Aleksandar Vučić ostvari ubedljivu pobedu u svim gradovima i opštinama Sandžaka i zato tog slučaja nema“, rekao je Ljajić.

Kako je rekao, neko je nažalost ubedio predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da će pobediti u Sandžaku i kada su stigli rezultati usledilo je iznenadjenje, pa sada taj izborni poraz hoće da pravdaju izbornom kradjom.

On je dodao da se „najpre govorilo o drastičnoj izbornoj kradji, oko 800 glasova, što nije bilo ni u Miloševićevo vreme, a kada se ustanovilo da se radi samo od četiri listića, onda su usledili novi napadi“.

„Na tom izbornom mestu je bilo 12 kontrolora i to osam iz opozicionih stranaka a četiri iz stranaka vladajuće koalicije i kako je onda moguća kradja. Svi oni su bili na dva metra od tih listića“, rekao je Ljajić.

Ljajić je ocenio da je Srbiji potrebna jedna razumna, politička debata vlasti i opozicije, da je zemlja pred krupnim političkim i ekonomskim izazovima i da ih može lako prebroditi ako postoji tolerantna rasprava i onih u vlasti i onih u opoziciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.