U trendu

Ljajić: Posle onemogućavanja Vučiću da poseti selo Banje nismo ni milimetar bliži rešenju …

 Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjvaio je danas da je današnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu pokazala da Vučićevu spremnost da u teškim okolnostima uvaži i realnost i nastavi da traži kompromisno i dugoročno održivo rešenje za status Kosova.

Ljajić je ocenio i da je poseta pokazala da je zadržavanje statusa kvo ili zamrznutog konflikta štetno za srpsku zajednicu na Kosovu i da sadašnje stanje ne garantuje stabilnost u čitvom regionu.

On je naveo i da se danas potvrdilo da na Kosovu postoji veliki otpor nalaženju konačnog rešenja.

„U tom smislu, (predsednik Kosova) Hašim Tači će se suočavati sa realnim problemom održavanja sopstvenog legitimiteta u nastavku dijaloga, s obzirom na velike otpore opozicije i javnosti“, ocenio je Ljajić i dodao da postoji opasnost da „kosovska politička elita postane politički talac Oslobodilačke vojske Kosova“.

On je dodao da je teško reći koliko je rešenje kosovskog pitanja blizu ili daleko, ali da posle današnjih blokada i onemogućavanja predsedniku Vučiću da obidje Srbe u selu Banje, „nismo ni jedan jedini milimetar bliže“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.