U trendu

Lončar: Moja ostavka nije sporna ako je fotografija razlog

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nikada nije bio u vili zemunskog klana u Šilerovoj ulici u Zemunu, i dodao da njegova ostavka nije sporna, ako je razlog za to fotografija nastala u vreme kada je bio običan lekar i operisao oca šefa tog klana Dušana Spasojevića.

Zlatibor Lončar je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je u vreme kada je nastala fotografija bio na specijalizaciji i da lekari na specijalizaciji imaju obavezan plan koliko moraju da urade operacija, a da tokom operacije uz specijalizanta mora da bude specijalista.

Ministar je rekao da ga je Spasojević pozvao da mu zahvali nakon što je njegov otac izašao iz bolnice i da ga upozna sa tada najmoćnijim političarem.

„Otišao sam i upoznao se“, rekao je Lončar i dodao da su kada je političar, kome je bilo neprijatno, otišao prešli u drugu prostoriju gde su bili mnogi vrhunski sportisti koji su tu pili piće.

On je dodao da su fotografije nastale tom prilikom, i to u kafiću u kome su bili izloženi automobili, bilijar … i u koji su svi mogli da udju.

To nije slikano u njihovoj kući, već u tržnom centru, dodao je ministar.

„Ja sam lekar, i danas operišem, pomažem ljudima, hirurgija je moj život i ne biram pacijente, koga ću operisati a koga ne“, rekao je Lončar.

„Ne biram pacijente koje ću operisati, moja ostavka nije sporna, ako je to neki razlog. U to vreme sam običan lekar, koji je operisao“, rekao je Lončar i dodao da ne može da odbije nekoga ko laže „spasili ste mi oca, majku, da li možemo da se slikamo samo na sekund“

Lončar je rekao da je fotografiju Velimiru Iliću prodao „fudbaler Jeremić“ sa fotografije, koji ga je pre par nedelja posetio i rekao da je to učinuo jer mu je trebao novac.

Dodao je da je fotografija iz porodičnog albuma Dragoljuba Jeremića, i da sa njom službe nemaju nikave veze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar