LSV danas obeležava 29 godina postojanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas će obeležiti 29. godišnjicu od osnivanja.

„Tog 14. jula 1990. godine, u vihoru nacionalističke histerije, grupa Vojvodjana formirala je političku partiju koja je od početka svog političkog delovanja nastupala sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija. Ligašice i ligaši su devedesetih godina bili prepoznati kao zaštitnici ugroženih. Branili smo svoje komšije kada su neljudi pokušavali da ih proteraju“, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je, kako devedesetih tako i danas, LSV u aktivnoj borbi protiv centralizma, koji je jedna od glavnih prepreka na putu modernizacije Srbije.

„Sakaćenje autonomije Vojvodine bio je najveći udar na gradjanke i gradjane Vojvodine i LSV se sa tim nikada nije mirila. U ovih 29 godina napadali su nas i nacionalisti, i fašisti, i četnici, i ustaše. Napadali su nas svi koji su protiv ideje medjunacionalne tolerancije. Napadali su nas svi koji ne vole Vojvodinu. Borba je bila teška, ali opstali smo. LSV nastavlja borbu koju je započela još 1990. godine, jer Vojvodine će biti koliko bude borbe za nju!“, poručila je LSV.

Predsednik LSV od osnivanja je Nenad Čanak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.