U trendu

LSV: Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je „sramotno“ što nije zabranjeno održavanje Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima i zahtevala od predsednice Vlade Ane Brnabić da javnosti objasni zašto je izostala zabrana tog skupa.

„Očekujemo od premijerke Brnabić da kaže da li je na strani moderne i demokratske Srbije ili onih koji su ’90-tih godina činili nesreću gradjanima Srbije i susednih država. Ćutanje državnih organa šalje veoma lošu sliku o našoj zemlji. Šešeljevo zlo se mora zaustaviti. Bude li se ćutalo, zločini iz ’90-tih se mogu ponoviti“, naveo je LSV u saopštenju.

Ta stranka je podsetila da delovanje Vojislava Šešelja od početka karakterišu mržnja i širenje straha, a ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Vojislav Šešelj je presudom Žalbenog veća Mehanizma za medjunarodne krivične sudove radikala osudjen na kaznu od 10 godina zatvora, zbog podsticanja progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata u Hrtkovcima 1992. godine.

„Pogubne posledice Šešeljeve politike osećamo i danas. Naša država je obeležena zbog postupaka ovog osudjenika za ratne zločine. Najgore od svega je što Šešelj ističe da bi ponovio sve što je ’90-tih godina radio“, naveo je LSV.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.