U trendu

LSV: Poručujemo desničarima da se okanu Vojvodine i ne brane je kao što su branili Kosovo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je Novosađane da iskoriste današnji dan „na mnogo mudriji način od šetnje za politiku koja zagovara ideologiju ‘krvi i tla'“, odnosno najavljenog mitinga Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

„Poručujemo ekstremnim desničarima, koji su za danas najavili miting na kom bi da štite Vojvodinu od Vojvođana, da i ne pomišljaju da brane Vojvodinu kao što su branili Kosovo ili neke druge krajeve bivše Jugoslavije. Gde su takvi branili Srbe, tamo Srba više nema“, navela je funkcionerka LSV-a Maja Mrnuštik u saopštenju.

Ona je ocenila da je politika „dobrovoljnih davalaca tuđe krvi“ oterala Kosovo iz Srbije, a im sada treba Vojvodina „za njihova zapevanja“.

„Vojvodina nije i ne sme biti poligon za lečenje desničarskih frustracija zbog izgubljenog Kosova. Nećemo vam dozvoliti da proizvedete nemir u Vojvodini. Ekstremni desničari jedino što znaju jeste da pale vatru, a posle ih slabo interesuje da li je od te vatre neko stradao“, kazala je Mrnuštik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.