U trendu

LSV: Tržni cenar Promenada ne sme dobiti upotrebnu dozvolu dok investitor ne reši probleme

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je danas da tržni centar Promenada u Novom Sadu „ne sme“ da dobije upotrebnu dozvolu dok investitor „ne preduzme sve neophodne mere, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine“.

„Ukoliko bude utvrdjeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave“, naveo je LSV u saopštenju.

Dodaje se da je Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je deo vlasti u Novom Sadu, prva upozorila na to da investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta tržnog centra Promenada i da nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama.

„To je bio razlog zbog kojeg smo još septembra prošle godine pozvali nadležne gradske službe i investitore da hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine“, piše u saopštenju.

Navodi se da su iz LSV „i tada i kasnije“ zahtevali da investitor „odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove preduzme sve potrebne mere“.

„Rekli smo i ponavljali da dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu. Duže od godinu dana insistiramo na rešenju ovog pitanja u najboljem interesu grada Novog Sada. Činićemo to i dalje, jednako pažljivo i bezuslovno, i po pitanju ove i svake druge investicije“, stoji u saopštenju.

Iz LSV su dodali da pozdravljaju sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini, ali „ne po svaku cenu i sigurno ne po cenu kvaliteta života i zdravlja svojih sugradjana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.