U trendu

Lutovac (DS): Građani traže da se Srbija suštinski menja

Lider Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da je večerašnji protest „Srbija protiv nasilja“ po masovnosti i uprkos kiši, pokazao da građani traže da se Srbija suštinski menja, i da će istrajati u tome.

Lutovac je kazao agenciji Beta da je protest na koji su ljudi došlii dobrovoljno, bez ucena i pritisaka, i kako je kazao, nisu bežali od kiše, naglasio njihovu istrajnost u onome što traže – promene u Srbiji.

Prema njegovim rečima, građani traže da se izgradi Srbija bez nasilja i da se izgradi društvo pravde.

„To je jasna poruka građana, a činjenica je da su svi došli dobrovoljno i napravili ‘prsten’ oko RTS-a je jasna poruka da oni ne žele da javni servis bude propagandno sredstvo Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke“, rekao je Lutovac.

On je naglasio i da građani žele da RTS radi po Ustavu Srbije i da izveštava blagovremeno i istinito o svim događajima.

„Morali smo veceras da dođemo pod prozor RTS-a da bi izvestio o ovom protestu, a ranije su bili izvestaji kao da su pisani dan ranije“, kazao je Lutovac.

Napomenuo je i da građani i organizatori protesta traze od RTS-a da bude ono što treba da bude – javni servis svih građana.

Lutovac je rekao i da je večerašnji protest poslao poruku i RTS-u i svima onima koji o tome odlučuju, kao i da će protesti biti nastavleni dok zahtevi građana i organizatora ne budu ispunjeni.

Dodao je da u Skupštini Srbije neće voditi „bezobalne“ razgovore.

„Važno je da se ispune svi zahtevi protesta, a dok se ne ispune nema razgovora..niti to želimo niti hoćemo“, rekao je Lutovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.