U trendu

Lutovac: Pre sprovodjenja investicionog plana u Srbiji da se stabilizuje politička situacija

 Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je večeras da je na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem predložio da pre sprovodjenja investicionog plana za Zapadni Balkan, u Srbiji treba da se stabilizuje politička situacija i da je za to potrebna medijacija Evropske unije (EU).

Varheji je na tom sastanku pretstavio Investicioni plan a Lutovac je u izjavi novinarima rekao da je predočio Varhejiju da pre primene plana treba da dodje do dijaloga.

„Potreban je konkretan dijalog u kojem bi učestvovale relevantne opozicione stranke i predsednici parlamentarnih stranaka“, naveo je Lutovac na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Varhejijem.

On je predložio formiranje komisije koja bi se bavila izveštajem Evropske komisije o napretku Srbije koji je objavljen u utorak, a komisija bi trebalo da bude mešovita i da bude sastavljena od eksperata iz Srbije i Evrope.

Lutovac je ponovio da bi razgovori kojima bi posredovala EU morali da budu fokusirani na konkretne teme koje „mogu da se provere“ i naveo primer rada Radio-televizije Srbije.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je, komentarišući predlog investicionog plana, da taj novac ne bi trebalo dati bezuslovno jer bi to delovalo kao bezuslovna podrška vlasti u Srbiji.

Naglasio je da uslov za dobijanje novca treba da bude napredak u ključnim pitanjima poput vladavine prava.

Sastanak Varhejija sa predstavnicima opozicije održan je danas u hotelu „Hilton“ u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar