U trendu

Lutovac: Problem je što Vučić nije pričao o onih 10 odsto plana o kojima nisu pisale novine

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da poslanici Skupštine Srbije, posle današnjeg obraćanja predsednika republike Aleksandra Vučića, nisu čuli ništa više o takozvanom nemačko-francuskom planu za Kosovu od onoga što su neformalno mogli da saznaju iz novina.

Lutovac je podsetio da je Vučić tokom izlaganja u parlamentu rekao da je tačno „90 odsto onoga“ što je o tom planu izašlo u javnost, ali i ocenio da je problem u tome što „nije govorio o onih 10 odsto o kojima nisu pisale novine“.

„Danas smo videli vrlo konfuzan nastup u kom se Vučić osvrnuo na nemačko-francuski predlog. Nismo čuli ništa više od onoga što smo mogli neformalno da saznamo iz novina“, rekao je predsednik DS za televiziju N1.

Ocenio je da je „apsurdno“ da se u Skupštini Srbije vodi javna rasprava o tajnom dokumentu koji nije na dnevnom redu. „Mi ćemo tražiti da Vučić kaže šta je to tajno u tom dokumentu. Dužan je da položi račun za ono što je radio“, rekao je Lutovac.

Dodao je da je plan neprihvatljiv jer je po njegovim rečima, upućen Vučiću.

„Verujem da postoje pritisci prema Vučiću lično a to o čemu je on govorio da postoje pritisci prema Srbiji, demantovali su sami predstavnici medjunarodne zajednice i diplomate“, naveo je Lutovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar