Lutovac: Svoje vreme u Upitniku RTS-a ustupam uzbunjivaču Obradoviću

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac odbio je večeras poziv Radio televizije Srbije (RTS) za gostovanje u emisiji „Upitnik“ i poručio da svoje vreme ustupa uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću.

„Prostor koji u ‘Upitniku’ nudite nama kako bi se stvorio privid zastupljenosti opozicije u javnom servisu, ustupamo uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću. Ukoliko omogućite da se on obrati gradjanima i gradjankama Srbije mi ćemo pristati da učetvujemo u vašim emisijama“, poručio je Lutovac.

Kako je Lutovac naveo, pismo RTS-u prosledio je javnosti da ne bi bilo dileme oko toga zašto je odbio gostovanje u emisiji „Upitnik“, iako je u pitanju Javni medijski servis.

On je to naveo „uz važnu napomenu da i obraćanje Aleksandra Obradovića javnosti ne znači da javni servis ispunjava svoju svrhu tačnog i blagovremenog informisanja javnosti, nego da je učinjen tek jedan korak u tom pravcu“.

„Za DS pregovori vlasti i opozicije u ovom trenutku nisu tema. Kako je očigledno da vlast već mesecima ne čini nikakve poteze koji bi vodili ka tome da vrate gradjanima njihovo pravo da slobodno biraju, već čini upravo suprotno, DS danas jedino vidi mogućnost da se u razgovorima sa relevantnim predstavnicima EU dodje do slobodnih izbora“, naveo je još u odgovoru RTS-u Lutovac.

(Beta)

Napišite komentar