U trendu

Lutovac tvrdi da danas nema izbora u DS, Lečić isključen iz stranke

Predsednik Demokratske stranke (Zoran Lutovac) izjavio je povodom današnjeg glasanja u Beogradu za predsednika stranke u organizaciji struje DS koja se protivi aktuelnom rukovodstvu, da nikakvih izbora u toj stranci nema.

Navodeći da nema podela u stranci, Lutovac je na konferenciji za novinare optužio „večite funkcionere“ DS da „u saradnji s režimom“ pokušavaju da organizacijom stranačkih izbora stvore predstavu o novim podelama u toj partiji.

„Hteli su da neformalnim putem, u kafićima, vode politiku stranke, a toga neće biti dok sam ja predsednik“, kazao je Lutovac.

Dodao je da je „onaj koji se predstavlja“ kao kandidat za predsednika DS na tim izborima, Branislav Lečić, isključen iz stranke.

„On je prošao kroz sve ideologije i u svim strankama u kojima je bio – od Demohrišćanske stranke Srbije, Moje Srbije, Liberalno-demokratske partije, zajedničko je da su marginalizovani saveznici Aleksandra Vučića ili ih nema. To se sa Demokratskom strankom neće dogoditi“, podvukao je Lutovac.

Sekretar DS Dušan Dinčić kazao je da je stranka uputila dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu da bi sprečila eventualno registrovanje partijske frakcije koja danas organizuje izbore za predsednika demokrata.

Najavio je i mogućnost obraćanja Sudu u Strazburu ukoliko kako je rekao, grupa koja danas organizuje stranačke izbore, pokuša da se upiše u registar političkih partija u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.