U trendu

Lutovac: Usitnjavanje i razbijanje opozicije i gradjana koristi Vučiću

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da „usitnjavanje i razbijanje“ opozicije i gradjana koristi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i dodao da se do promena može doći „samo najširim okupljanjem opozicije i gradjana“.

U saopštenju se navodi da je Lutovac, u Nišu prilikom predstavljanja kandidata pred izbore u toj stranci, ocenio da vlast preko svojih medija i „Trojanaca“ pokušava da igra na razlike u opoziciji.

„Samo najšire okupljanje opozicije i gradjana može dovesti do slobodnih i poštenih izbora i do suštinskih promena u društvu. Usitnjavanje i razbijanje sinhronizovanog delovanja opozicije i gradjana koristi Vučiću i njegovoj autokratskoj vladavini“, izjavio je Lutovac.

Izbori u Demokratskoj stranci raspisani su za 4. jul, kada će birati predsednika, pet potpredsednika, 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora, predsednika Političkog saveta i članove Nadzornog odbora.

Zoran Lutovac jedini je kandidat za predsednika stranke, dok se za potpredsednike kandiduju Dragana Rakić, Sreto Malinović, Tatjana Manojlović, Branimir Jovančićević, Miodrag Gavrilović, Nenad Mitrović i Slobodan Jaredić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar