U trendu

Madjarski pokret: SVM da se distancira od politike vlasti koja promoviše ratne zločince

 Madjarski pokret (MP) iz Subotice danas je osudio politiku kojom „vladajuća većina, na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS)“, promoviše ratne zločince i nastavlja sa „ratnohuškačkom“ politikom devedesetih godina i pozvao Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) da se distancira od „promocije velikosrpske politike vlasti“.

„Posebno zabrinjava što najjača politička stranka vojvodjanskih Madjara, SVM, nijednom rečju nije reagovala na ove pojave. Zato pozivamo ovu stranku da se pred Madjarima u Vojvodini distancira od ovakve politike veličanja ratnih zločinaca“, naveo je MP.

Oni su pozvali SVM da stane uz napore pojedinih civilnih organizacija u Beogradu i u Novom Sadu i da se što pre založi i za uklanjanje grafita generalu Mladiću u Subotici.

„Vojvodjanski Madjari ne žele da budu topovsko meso u još jednoj veliksrpskoj ratnoj propagandi“, poručio je MP.

Oni su dodali da je njihov stav jasan – u Srebrenici je organizovan genocid i Ratko Mladić je ratni zločinac.

„Vlast u Srbiji sprovodi velikosrpsku politiku (bivšeg predsednika Srbije Slobodana) Miloševića i (lidera Srpske radikalne stranke Vojislava) Šešelja ponovnim oživljavanjem ratnih zločinaca“, naveo je taj pokret.

„To bi moglo doprineti dodatnom zaoštravanju odnosa sa susednim zemljama, što za posledicu može imati i nove oružane sukobe“, ocenio je MP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.