U trendu

Maglai: Bojkot besmislen, gradjani da izadju na izbore i na ulice

Predsednik odborničke grupe Pokreta gradjanske Subotice u Skupštini grada Jene Maglai izjavio je danas da ne vidi smisao u bojkotu i da gradjani treba da izadju na izbore, ali i na ulice.

„Oni neće pasti bez izlaska gradjana na ulice. Na izborima treba da se pokaže odredjena snaga, jer u suprotnom ova vlast može da radi šta god hoće. Mora da se uspostavi jedna institucionalna kontrola, bez toga će situacija biti još gora“, kazao je Maglai za portal Magločistač.

On je ocenio da će kompletna konstrukcija bojkota možda biti srušena zbog odluke Pokreta slobodnih gradjana (PSG) koji razmatra mogućnost izlaska na izbore.

„Opozicija treba da bude alternativa ovoj kriminalno-kleptomanskoj vlasti koju imamo. Onog momenta kada u Skupštini nema ozbiljne opozicije, to je isto vanredno stanje jer će Skupština u tom slučaju funkcionisati samo po odlukama SNS-a ili onih koji će podržati ovu stranku. To takodje predstavlja diktaturu“, smatra Maglai.

On je izneo stav da podršku gradjana neće dobiti Djilas, Tadić i Jeremić, zato što su oni tu podršku jednom već izgubili.

Govoreći o opozicionim partijama u Subotici, Maglai je ocenio da ona ne može da se ujedini, zato što je jedan deo opozicije za bojkot, a drugi predstavlja samo kvazi opoziciju.

Dodaje da u protekle četiri godine u Subotici postoji strahovita korupcija i da „to mora da se zaustavi, jer će u suprotnom grad i dalje propadati, mladi će odlaziti, a ostaće samo kriminalne ekipe koje ovde mogu prosperirati“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.