Maja Gojković: Ne možemo biti zadovoljni dinamikom otvaranja pregovaračkih poglavlja

Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila je danas, u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta, da je Srbija spremna za otvaranje četiri pregovaračka poglavlja i dodala da ne može biti zadovoljna dinamikog njihovog otvaranja.

U saopštenju se navodi da je Gojković, u razgovoru sa liderom Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Manfredom Veberom, predsedavajućim Odbora za spoljne oslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, potvrdila privrženost Srbije procesima evrointegracija.

Ona je navela da se nada da će na kraju predsedavanja Finske Evropskim savetom doći do otvaranja pregovaračkih poglavlja.

Sa predstavnicima Evropskog parlamenta je takodje razmenila mišljenja o aktuelnim procesima po pitanju politike proširenja i perspektivama Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

„Gojković je sa članovima Evropskog parlamenta razgovarala o aktuelnostima u vezi sa radom Narodne skupštine, kao i u kontekstu održavanja Medjustranačkog dijaloga, uz posredovanje Evropskog parlamenta. Gojković je sa evropskim parlamentarcima razgovorala o regionalnoj saradnji, a istaknut je značaj nastavka regionalne saradnje parlamenata“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.