U trendu

Maja Gojković predsednica Odbora za kulturu i informisanje

Predsednica Skupštine Srbije i poslanica Srpske napredne stranke Maja Gojković izabrana je danas za predsednicu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

Na predlog Maje Gojković za njenu zamenicu izabrana je poslanica Liberalno demokratske partije Nataša Mićić.

Maja Gojković je rekla da je za državu oblast kojom se bavi odbor veoma važna.
Ona je kazala da je Natašu Mićić predložila za svoju zamenicu jer kao bivša predsednica Supštine ima veliko iskustvo u radu parlamenta, odlična je pravnica, ima razumevanje i znanje i jer je član opozicione poslaničke grupe.

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Djordje Vukadinović reagovao je na to pitajući da li se to zaista uvodi princip da i opozicija ima svog predsednika ili zamenika predsednika u odborima i upitao „šta ako se ispostavi da ustvari imamo još jednog predstavnika vladajuće većine“.

Nataša Mićić je rekla da je iznenadjena time što ju je Maja Gojković predložila za zamenicu i da kandidaturu prihvata jer njen poslanički klub u do sada konstituisanim odborima nema nijednog predsednika, ni zamenika predsednika.

Poslanici opozicije iz Demokratske stranke, Pokreta „Dosta je bilo“ i DSS tokom rasprave negodovali što nisu na vreme obavešteni o tome ko će biti predložen za predsednika odbora i što nisu obavljene konsultacije sa njima.

Poslanik SNS Vladimir Djukanović zamolio je novoimenovanu predsednicu odbora da se taj odbor što pre otvori temu slobode medija da bi se videlo „kako su ranije mediji uništavani, a kakva je situacija danas u medijima“.

Maju Gojković je inače za predsednicu odbora predložila poslanica Socijalističke partije Srbije Slavica Djukić Dejanović, koja je predsedavala sednicom kao najstarija poslanica u odboru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.