U trendu

Manojlović (DS): Beogradu treba metro za gradjane, a ne najskuplji metro na svetu

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je da se u Skupštini grada Beograda danas predstavlja projekat metroa Srpske napredne stranke (SNS), a ne projekat metroa koji je u interesu gradjana, i da zato očigledno nije poželjno, niti dozvoljeno da se u Skupštini čuje glas gradjana, saopšteno je iz DS.

Potvrdu da je situacija takva, smatra potpredsednica demokrata, dalo je i obezbedjenje koje je sprečilo i stručnu javnost, i odbornike, i gradjane koji su došli na javnu raspravu, da udju u Skupštinu grada i da postave pitanje zašto se gradi najskuplji metro na svetu.

„Metro je čak tri puta skuplji od onog koji je projektovan 2011. godine. Zašto? Zašto se gradi metro pored reke, ako niko u svetu to ne radi? Zašto je važno da metro prodje pored tržnog centra Galerija ili Beograda na vodi i da se gradi u onom delu grada gde je gradnja zabranjena“, upitala je Manojlović ispred Skupštine grada Beograda.

Predstavnici DS došli su danas ispred Skupštine grada Beograda sa planom i programom „kako da se odlučivanje vrati tamo gde je mu je i mesto, i kako da se saobraćaj reguliše u najboljem interesu ljudi koji žive i rade u Beogradu“.

„Kada konačno smenimo ovu mafijašku i korumpiranu vlast, a od nas zavisi koliko brzo će se to desiti, zajedničkim snagama sa gradjanima i strukom ćemo zaustaviti ovu besmislicu i vratiti u zakonske okvire i raspisati tendere“, rekla je Manojlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.