U trendu

Manojlović: Ne postoje elementarni uslovi za pokretanje narodne inicijative

Direktor kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović ocenio je danas da ne postoje „elementarni“ uslovi za prikupljanje potpisa za pokretanje narodne inicijative za ukidanje prostornog plana za projekat Jadar i za uvodjenje zabrane iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina.

Manojlović je u pisanoj izjavi naveo da je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u vezi pokretanja te inicijative, napadnuta jedna osoba ispred Skupštine Srbije a da ni skupštinsko obezbedjenje ni policija nisu reagovali.

„Ne želimo da ni jedan student, devojka, volonter, kao ni bilo koji gradjanin doživi napade kojima je bila izložena studentkinja Kristina kada je trebala da govori na konferenciji za novinare“, naveo je Manojlović.

Najavio je da će na sutrašnjem protestu ispred Predsedništva Srbije, zakazanom za 19 časova, objaviti „naredni korak“ u borbi za ukidanje prostornog plana za projekat Jadar i za uvodjenje zabrane na iskopavanje litijuma i bora.

„Odbijamo najavu predsednika o nekakvom moratorijumu od godinu dana. Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem“, dodao je direktor kampanje Kreni-Promeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.