U trendu

Manojlović: Sudi mi se jer se predsednik uplašio

Direktor Pokreta „Kreni-Promeni“, Savo Manojlović, izjavio je danas pred početak sudjenja na kojem je optužen kao organizator protesta, da mu se sudi „isključivo“ iz političkih razloga.

Manojloviću je danas počelo sudjenje zbog organizovanih protesta i blokada ispred Palate Srbije 15. februara, čiji je povod bilo protivljenje eksploataciji litijuma i bora na teritoriji Srbije.

Manojlović je ispred Prekršajnog suda u Beogradu rekao da je u prijavi protiv njega navedeno da protest nije prijavljen na vreme.

„Moram da istaknem da nismo znali gde će biti dodela ordenja (održana u isto vreme u Palati Srbije). Predsednik se uplašio i prvi put pomerio iz Predsedništva dodelu ordenja. Mi smo čekali da vidimo gde će to biti, tako da se meni danas sudi jer se predsednik uplašio“, rekao je on.

Manojlović je dodao da je tačno da je na tom skupu bilo incidenata, ali da prijava ne treba da se podnosi protiv organizatora, jer on nikada nije pozvao da se krši javni red i mir.

„Najodgovorniji su oni koji sprečavaju da policija vrši svoj posao, a to je ministar (unutrašnjih poslova Aleksandar) Vulin“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.