U trendu

Marija Lukić: Šokirana sam vulgarnim gestikuliranjem Šćekića prema poslanici opozicije

Poslanica Ujedinjenih (Stanka slobode i pravde, Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokret, SLOGA) Marija Lukić izjavila je danas da je „šokirana gestom poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Dalibora Šćekića koji je vulgarno seksistički gestikulirao prema poslanici opozicije“ tokom sednice Skupštine Srbije u utorak.

Lukić koja je zbog seksualnog uznemiravanja pre četiri godine tužila tadašnjeg predsednika Opštine Brus, Milutina Jeličića – Jutku, u pisanoj izjavi je navela da uprkos tome što država i dalje ne štiti žene „ni u porodici ni na ulici“, nije očekivala ponašanje kakvo je Šćekićevo u najvišem političkom domu Srbije.

„Ponašanje poslanika Šćekića je posledica sa jedne strane prostakluka i nedostatka kućnog vaspitanja, ali s druge strane i simbolički pokazuje stav ove države prema ženama koji se hitno mora popraviti kako bi oba pola bila zaista jednaka u našem društvu“, kazala je Lukić.

Dodala je da nije iznenadjena ponašanjem poslanika SNS, stranke koja je „javno, bez srama, mobilisala svoje sledbenike za odbranu Milutina Jeličića – Jutke, bivšeg predsednika Opštine Brus, poverenika SNS za tu opštinu, te svojevremeno i poslanika“.

„Nisam iznenadjena praktično stimulisanjem ovakvog ponašanja, ali se iskreno nadam da SNS Šćekića neće braniti. Ako ništa drugo, bar ne špalirom ispred Narodne skupštine“, rekla je Lukić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.