U trendu

Marijana Đoković: Južni Banat biće ponovo u znaku PUPS-a

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda saopštila je danas da je za predsednicu opštinskog odbora u Kovinu izabrana Marijana Đoković.

Na izbornoj skupštini u tom gradu novoizabrana predsednica izjavila je da će „Južni Banat biti ponovo u znaku PUPS-a“.

„Sjajni rezultati koje smo imali u Kovinu obavezuju nas da ih ponovimo. Sva sela od Bavaništa, Pločica, Deliblata, Gaja, pa do Mramorka, svi naši mesni odbori sa ponosom se sećaju prvog izbornog rezultata PUPS-a iz 2006. godine, kada smo imali četiri odbornika“, rekla je Đoković.

Na skupu je istaknuto da su u prethodnom periodu postignuti rezultati u onome za šta se „Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda“ zalaže.

„Odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav PUPS-a poznat kao ‘Tri P’, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega“, navedeno je u saopštenju.

Dodali su da je prioritet u narednom periodu predlog lidera „PUPS-Solidarnost i pravda“ Milana Krkobabića o uvođenju takozvanih socijalnih – garantovanih penzija, kao i oživljavanje zadrugarstva u selima.

Za potpredsednike gradskog odbora u Kovinu izabrani su Nataša Đokić, Stojadinka Popov i Radomir Đoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.