U trendu

Marinika Tepić (SSP):Tužilaštvo taktizira u vezi istrage o podvodjenju žena u Jagodini

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je večeras ocenila da Više javno tužilaštvo u Kraljevu „taktizira“ sa postupkom u vezi podvodjenja žena i devojčica u Jagodini.

Tepić je u saopštenju navela da je „tužilaštvo objavilo da je zastalo“ nakon „višemesečnih pretećih i agresivnih javnih nastupa Dragana Markovića Palme , koji neprestano traju od 19. aprila“.

Ona je navela da je tada „prvi svedok izneo jezive činjenice o dugogodišnjem organizovanom podvodjenju devojčica i devojaka u Jagodini“.

Prema njenim rečima, tužilaštvo je zastalo i „nakon ispitivanja još 29 svedoka čiji identiteti nisu poznati“.

„Tužilaštvo nije objavilo da nikada nije ponudilo zaštitu poznatim svedocima, da nikada i ničim nije ni pokušalo da doprinese da njihovi identiteti i izjave imaju maksimalnu tajnost, niti svoju sramotu da je ceo postupak pokrenut tek po zahtevu Markovića, a ne tužilaštva po službenoj dužnosti nakon prvog svedočenja“, rekla je ona.

Tepić je navela da je, „iako je tužilaštvo naznačilo da ovim nije odustalo od prikupljanja podataka i pozvalo gradjane da pomognu saznanjima“, ovakav postupak, kako je rekla „sraman, ali i opasan“.

„Istovremeno (takav postupak Tužilaštva) predstavlja još jedan dokaz da gradjanima jedino preostaje da sami sprovode istražne i dokazne radnje. To ćemo i činiti, javno i neprestano…“, rekla je ona.
Tepić je rekla i da će „reizbor Zagorke Dolovac za prvog tužioca Srbije obeležiti dva slučaja“.

Ona je rekla da je to, „u prvom redu krnja optužnica protiv ubica iz Belivuk klana“, koja, kako je navela, „obuhvatom zločina tek od 2019. ima ujedno i svrhu odbrane partije i bratije Vučić u stvaranju ovog klana godinama ranije“.

„I ništa manje taktiziranje tužilaštva u aferi „Palma-pedofil“, nakon današnje objave da nema osnova sumnje – „za sada“. Tačnije, dok ne prodju i politički izbori, rekao bi svaki normalan čovek i roditelj u ovoj zemlji“, navela je Tepić.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, je u pisanoj izjavi ranije danas naveo da saopštenje Tužilaštva pokazuje da je protiv njega vodjena „kampanja laži orkestrirana od strane Dragana Djilasa“, predsednika SSP i potpredsednice SSP Marinike Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.