U trendu

Marinika Tepić zatražila meru zabrane prilaska za Lovrekovića

 Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je u policiji, nakon najnovijih pretnji, podnela prijavu protiv Tomislava Lovrekovića za krivično delo proganjanje i zatražila meru zabrane prilaska.

Prema njenim rečima, nakon što je Lovreković u ponedeljak došao do prostorija SSP gde je uputio nove pretnje, došla je i policija na poziv te stranke, a izjave prosledila tužiocu.

Tepić je za portal Nova.rs rekla da je odlučila da sama ode u policiju jer je tužilac „ni posle dva dana nije kontaktirao“.

„Tu je ključno tužilaštvo koje je moglo da reaguje i samo, nakon kontinuiranih i javnih napada ovog Lovrekovića koji me proganja, ne od ponedeljka i ne od gadjanja živom kokoškom prošle godine, već od 2017. kada je prvi put uhapšen zbog pretnji smrću koje mi je objavljivao“, kazala je Tepić.

Ocenila je da su najnovije pretnje, koje joj, prema njenim rečima, Lovreković upućuje već pet godina, dokaz da je on „zvanično deo paketa mašinerije zla predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Od kada je 9. januara promovisan na Vučićevim televizijama TV Pink i Hepi i u svim njegovim tabloidima naravno, kao autor onog bizarnog filma u kome targetira nezavisne novinare, ali i lidera moje stranke Dragana Djilasa i mene kao zaverenike koji pripremaju ubistvo Aleksandra Vučića. Kada to poslažete, jasno je sve“, rekla je Tepić.

Ona je dodala da nije pitanje da li će se pretnje nastaviti, već na koji način.

„Kako će Vučić nastaviti kukavički da se krije iza ovakvih svojih jurišnika, jer tek ulazimo u ‘crveno’ i represija će se povećavati kako se izbori 3. aprila budu približavali. Zato Lovrekovićevom šefu Aleksandru Vučiću mogu samo da poručim da mu je zaludan to posao, da nas neće uplašiti i zaustaviti, štaviše“, navela je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.