U trendu

Marton (LSV) pozvao državne organe da prestanu da ćute na aktivnosti grupa sa fašističkim …

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je danas, povodom Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, državne organe da prestanu sa ćutanjem na aktivnosti grupa sa fašističkim i ekstremističkim idejama, koje su veoma prisutne u društvu u Srbiji.

„Nedopustivo je da Srbijom u 21. veku odjekuju pesme u kojima se poziva na sukobe i ubistva. Još je gore što se promocije revizionističkih knjiga, koje negiraju počinjene zločine, organizuju u objektima Vojske Srbije. Zašto nadležni organi ne postupaju po službenoj dužnosti i ne kažnjavaju pojedince i grupe koje otvoreno krše Ustav i zakone naše države?“, upitao je Marton u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, država se mora uhvatiti u koštac sa ekstremno desnim grupama koje aktivno deluju u Srbiji.

„Na kraju krajeva, zašto u Narodnoj skupštini Srbije i dalje sedi osudjeni ratni zločinac (lider radikala Vojislav Šešelj)? LSV to smatra sramotom državnih institucija“, naveo je Marton.

On je podsetio da se njegova stranka već dugo zalaže za donošenje zakona o Starom sajmištu i izrazio očekivanje da će se on uskoro naći u skupštinskoj proceduri.

„Mesto stradanja hiljada naših sugradjana jevrejske nacionalnosti mora postati mesto podsećanja na ideologiju mržnje, koja je u smrt odvela milione gradjana Evrope i sveta“, poručio je Marton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.