U trendu

Marton (LSV): Vlast da zaustavi antivakcinaše koji igraju kolo

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je danas vlast u Srbiji da prestane da ćuti i da iskoristi svoje nadležnosti da zaustavi antivakcinaše koji su u Beogradu ponovo igrali kolo oko spomenika Stefanu Nemanji.

„Ovo je stvarno nenormalno! Ali još gore je ćutanje vlasti. Zašto vlada, policija, komunalna policija, bilo ko ima nadležnost ovo ne zaustavi“, napisao je Marton na Tviteru povodom jučerašnjeg protesta na kojem nisu poštovane protivepidmijske mere.

Prema njegovim rečima, ostali gradjani mogu da budu disciplinovani, da poštuju mere, da se vakcinišu, ali dok se antivakcinašima dopušta ponašanje kao sinoć u Beogradu, „bolnice će biti pune, a ljudi umirati“.

Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik takodje je na Tviteru oštro kritikovao vlast i upitao koliko mrtvih dnevno treba da bude pa da vlada reaguje na ponašanje antivakcinaša.

„Saslušano pet antivaksera, i kraj? Nije dovoljno 40 mrtvih od korone dnevno? Koliko mrtvih treba da imamo dnevno pa da vlada reaguje“, naveo je Olenik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.