U trendu

Marton: Zašto Firer već devet i po godina izbegava sudjenje

Funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton upitao je danas kako je moguće da sudjenje vodji zabranjene organizacije Nacionalni stroj Goranu Davidoviću, koga su mediji nazivali „Firerom“, nije završeno ni devet i po godina posle napada na učesnike antifašističke šetnje u Novom Sadu.

Marton je u saopštenju naveo da „Fireru“ devet i po godina ne može da se sudi, iako je „poznato da se nalazi u Trstu“.

Predsednik Izvršnog odbora LSV zatražio je od nadležnih državnih organa i da pod hitno utvrde identitete osoba koje su lepile poruke mržnje na vrata kancelarije Inicijative mladih za ljudska prava u Beogradu, jer postoje snimci sa sigurnosnih kamera.

„Ukoliko je zaista reč o osobama iz organizacije Nacionalni srpski front, za koju je utvrdjeno da nastavlja sa propagiranjem ciljeva i ideja zabranjene fašističke organizacije Nacionalni stroj, neophodna je hitna reakcija kojom će država jasno pokazati da neće tolerisati delovanje fašista i huligana na ulicama“, kazao je Marton.

Po njegovim rečima, činjenica da se ti ljudi nisu ni trudili da sakriju svoj identitet, ukazuje da oni i ne očekuju bilo kakvu reakciju nadležnih.

„Svako dalje tolerisanje delovanja fašista, njihovih pomagača i nastavljača njihovih ideja, može se shvatiti samo kao prećutna podrška. LSV to sigurno neće dopustiti“, naveo je Marton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar