U trendu

Mekalister pružio podršku evropskim integracijama Srbije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas da je imao uspešne razgovore sa predsednikom i članovima Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije i ponovio podršku Srbiji na putu evrointegracija.

Mekalister je rekao na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Odbora za evropske integracije i liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom da je Srbija dosta postigla na putu ka EU, ali da ostaje još mnogo toga da se uradi.

Napomenuo je da je veliki broj novih poglavlja u pregovorima sa EU tehnički pripremljen.

„Voleo bih otvaranje novih poglavlja, ali to ne zavisi od Evropskog parlamenta niti mene, već od država članica“, rekao je on.

Mekalister je ponovio da će ostati izvestilac za Srbiju iako je postavljen za predsednika Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

Obraćanje je završio rečima „Ja volim Srbiju“ na srpskom jeziku.

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak ocenio je da je na sastanku postignut visok stepen razumevanja i da parlament treba da da punu podršku evropskim integracijama Srbije.

Kako je naveo, sastanku su prisustvovali članovi odbora iz vlasti i opozicije, ali je bilo, kako je naveo, sinhronog govora.

Konferencija za novinare kasnila je 20-ak minuta i nije bilo vremena za novinarska pitanja zbog obaveza Dejvida Mekalistera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.