U trendu

Miftaraj : Dve konferencije za novinare, dali etnički i politički karakter poseti Trendafilove

Izvršni direktor Kosovskog Instituta za pravosudje Ehat Miftaraj, je ocenio da je organizacija dve konferencije za medije u Prištini i Severnoj Mitrovici od strane predsednice Specijalnog suda Ekaterine Trendafilove njenoj poseti Kosovu „dala etnički i politički karakter“.

„Sastanci predstavnika sudova sa medijima i civilnim društvom promovišu transparentnost i odgovornost u odnosu na javnost na Kosovu. Pogrešna radnja predsednika ovog suda je organizovanje dve konferencije, jedne u Prištini i jedne u Severnoj Mitrovici, dajući njenoj poseti etnički i politički karakter“, rekao je Miftaraj za portal gazetablic.com

Miftaraj je dodao da ona, nažalost, „nije imala objašnjenje u vezi sa pitanjima koja su u vezi s tim postavljena“.

On smatra da je Trendafilova trebalo da se pozabavi propustima ovog suda u vezi sa poverljivim dokumentima koji su procureli iz ovog suda, što po njemu, „samo po sebi predstavlja skandal“.

Trendafilova je na konferenciji za medije objasnila da će Specijalni sud biti operativan kada Evropski savet objavi da će svi postupci pred Specijalizovanim komorama Kosova biti okončani.

Ona je rekla da će „specijalizovane komore biti operativne do trenutka kada Evropski savet obavesti Kosovo da će svi istražni postupci ili pred Specijalizovanim komorama Kosova biti okončani“.

„Kao što su Specijalizovana veća jasno stavila do znanja i naglasila u svojoj odluci od 20. novembra prošle godine, ovo će okončati rad Specijalizovanih komora“, rekla je Trendafilova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.