U trendu

Mihajlović: Poštujem SNS, ostajem najbliži saradnik predsednika

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da poštuje Srpsku naprednu stranku (SNS) čiji je član i da planira da ostane najbliži saradnik predsednika Aleksandra Vučića.

„Poštujem svoju stranku. Ja sam članica SNS-a i član predsedništa, a na predlog SNS-a i predsednika sam i potpredsednica Vlade i ministarka. Ja sam predsednikov najbliži saradnik i planiram to da ostanem“, rekla je Mihajlović novinarima na pitanje da li je izjava poslanika SNS-a Vladimira Djukanovića da ona treba da podnese ostavku njegov lični stav ili stav stranke.

Mihajlovićeva je rekla i da će se uvek boriti za ono što misli da je ispravno i da će možda trpeti napade zbog toga, što je, kako je ocenila, „potpuno prirodno, ako hoće da postigne neke rezultate“.

Ona je istakla da se završava svaka njena polemika sa bilo kime ko je član SNS-a, jer voli svoju stranku i ne želi da polemiše preko medija.

Djukanović je pozvao Mihajlovićevu da podnese ostavke na državne i stranačke funkcije, jer je „kontradiktorno da neko sedi u vlasti a da se ponaša kao opozicija“.

U kolumni koju piše za dnevni list Blic, Djukanović je rekao da je ponašanje Zorane Mihajlović udar na Vladu i premijerku Anu Brnabić.

On je kao razlog za svoj stav naveo sukob izmedju Zorane Mihajlović i ministra za rad Zorana Djordjevića oko budućeg Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.