U trendu

Mihajlović: Srbija neće dozvoliti da niko ugrozi njenu bezbednost

Potpredsednica Vlade i funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je večeras da je glavni interes Srbije stabilnosti regiona, kao preduslov za ekonomski razvoj, ali da Srbija neće dozvoliti da bilo ko i na bilo koji način ugrozi njenu bezbednost.

Komentarišući kritike opozicije Mihajlović je ocenila da ne postoji bolji dokaz da se nešto ispravno radi od toga da kritike stižu od Vuka Jeremića i Dragana Šutanovca.

„Njegova ocena da je Srbija ‘banana država’ i kritika odluke o povlačenju osoblja naše ambasade u Skoplju govore da je jedina politika Jeremića ‘što je Srbiji gore, meni je bolje'“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Mihajlović je ukazala i da je „u vreme vlasti režima DS i Vuka Jeremića Srbija bila posvadjana sa čitavim regionom i najmoćnijim zemljama Evrope i sveta“.

„Upravo u vreme Vuka Jeremića srpska diplomatija je izgubila svoj ugled zbog kojih i danas pokušavamo da popravimo odnose sa nama najbližim zemljama“, navela je Mihajlović i dodavala da Srbija ne želi da ugrozi odnose sa prijateljskim makedonskim narodom.

Jeremić je danas na svom tviter (Twitter) nalogu napisao: „Šta god se desilo u Skoplju, povlačenje celokupnog osoblja ambasade je diplomatski diletantizam i šarlatanstvo, svojstveno banana državama“.

Šutanovac je kratko ocenio da se, koji god da su razlozi za povlačenje ambasadora iz Makedonije, „to tako ne radi“.

„Da li su pobegli iz Makedonije zbog nedozvoljenih aktivnosti, da li je bezbednost diplomata ugrožena, da li je UNESCO… Šta god, to se tako ne radi“, naveo je Šutanovac na svom tviter nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je odluka o povlačenju osoblja ambasade Srbije u Skoplju iz Makedonije doneta „jer su nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije“, ali da će za oko 10 dana stanje biti normalizovano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar