U trendu

Miketić poručio Vučiću: Savamalu si srušio ali Beogradski sajam nećeš

Poslanik stranke „Zajedno“ Đorđe Miketić poručio je danas predsedniku države Aleksandru Vučiću da je „Savamalu srušio, ali da Beogradski sajam neće“, jer će ga u tome sprečiti Beograđani.

„Beograđani neće dozvoliti rušenje njihovog lepog i uglednog Sajma i jasno ćemo ovaj put stati pred bagere i reći, Savamalu si srušio, ali Beogradski sajam nećeš“, naveo je Miketić u pisanoj izjavi.

On je istako da je Vučić u jučerašnjem nastupu priznao nešto što su svi znali, da je on doneo protivzakonitu i protivustavnu odluku da se u izbornoj noći bagerom poruše kuće u Hercegovačkoj i tako izvrši nasilje nad imovinom ali i ljudima koji su se tu našli.

„Međutim, tu nije kraj kriminalnom projektu Beograda na vodi. Ista ova Milenijumska građevinska mafija, planira da sruši Beogradski sajam i da na tom zemljištu podigne brdo načičkanih solitera zarad novih nekoliko milijardi profita koji će otići njima u džepove“, naveo je Miketić.

Kako je istakao, „Beogradskom Sajmu je već otet deo parkinga i predat Beogradu na vodi, a sve se to radi pod plaštom nekakvog novog EXPO centra i nacionalnog stadiona koji hoće da zidaju na sred surčinske livade“.

„Beograd ima divan sajam i čak dva reprezentativna stadiona. Sve drugo je čista pljačka“, ocenio je Miketić i dodao da je „u budžetu već predviđen novac za taj Surčinski projekat, koji će građani platiti preko milijardu evra“.

„Znači, prvo žele da sruše Sajam, prošire Beograd na vodi i tu zarade milijarde, a potom da građani plate infrastrukturu za projekat koji će SNS kartelu uliti nove milijarde u džepove“, naveo je Miketić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.