U trendu

Mila Popović (SSP): Beograd na vodi simbol društvene nepravde

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograda Mila Popović, ocenila je da za vlast Srpske napredne stranke (SNS) neskriveno postoje Beogradjani prvog i drugog reda, jer prioritet u izgradnji infrastrukture ima naselje arapskog investitora Beograda na vodi, a na račun svih ostalih gradjana koji godinama nemaju škole, vrtiće, domove zdravlja i kanalizaciju.
 
„Tako će svi Beogradjani od svog poreza, pa čak i oni iz Mirijeva koji celu noć čekaju u redu kako bi svoju decu upisali u školu, stanovnici naselja Stepa Stepanović koji su godinama bez osnovne škole, pa i stanovnici prigradskih naselja čija deca moraju i po 15 kilometara da putuju do najbliže škole, finansirati izgradnju najsavremenije osnovne škole i vrtića u naselju Beograd na vodi“, rekla je Popović.

Ona je istakla da naselje Beograd na vodi postaje „simbol društvene nepravde koju SNS seje zloupotrebljavajući državne i gradske resurse za interes uskog kruga svojih tajkuna i investitora“.
 
Popović je dodala da to nije kraj zloupotrebi državnih i gradskih resursa u cilju podizanja vrednosti nekretnina arapskog investitora u Beogradu na vodi.

„Siniša Mali je najavio da će se i Pozorište Boško Buha, koje se već 73 godine nalazi na Trgu republike, preseliti u zgradu stare Pošte na Savskom trgu. Zbog stanovnika Beograda na vodi žele da sruše i Stari savski most koji tu stoji već 83 godine. Tako SNS nastavlja da urušava staro gradsko jezgro Beograda koje je tu već više od jednog veka kako bi na silu preselio sve aktivnosti u svoj projekat Beograd na vodi“, navedeno je u saopštenju predsednice beogradskog odbora SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.