U trendu

Milivojević (DS): Da li je navodno zaplenjeni benzil hlorid isti onaj koji je zaplenjen 2011. …

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srdjan Milivojević zapitao je danas vlast da li je 23,5 tona benzil hlorida koji je policija, po navodima tabloida, zaplenila u decembru prošle godine u opštini Žabari, ista ona supstanca koja je od strane policije zaplenjena još 2011. godine.

Milivojević je na konferenciji za novinare ispred Specijalnog suda u Beogradu rekao da se benzil hlorid nalazi na listi strogo kontrolisanih supstanci i da on ne predstavlja drogu, ali je, kako je naveo, od njega relativno lako napraviti narkotike.

On je napomenuo i da je benzil hlorid, po navodima medija, prvo bio čuvan u policijskom depou u Beogradu, a da je, kako je naveo, posle toga poslat na uništavanje u jedno mesto u zapadnoj Srbiji.

Naveo je da je policija u selu Vlaški Do, u dvorištu ugostiteljskog objekta višestrukih povratnika u vršenju krivčnih dela, oca i sina, pronašla 235 tona benzil hlorida skladištenih u 118 buradi i da su tom prilikom uhapšeni otac i sin.

Rekao je da je uz to policija zaplenila i 250 litara amfetamina.

„Prosto je neverovatno kako je o ovoj zapleni izostala reakcija ministar policije Aleksandra Vulina“, rekao je Milivojević.

Naveo je da je odmah posle zaplene u javnost procurila informacija od strane „dva partrijska glasila tabloidnog kartaktera“ da je taj benzil hlorid u stvari ista ona supstanca zaplenjena još 2011. od Milana Zarubice.

Dodao je da je Zarubica zbog toga osudjen na dugu zatvorsku kaznu.

Naveo je da je „po tvrdnjama tabloida Srpske napredne stranke, benzil hlorid, koji je nadjen u Vlaškom Dolu, isti onaj koji je nadjen kod Zarubice“.

„To je prosto šokantno, ali po informacijama do kojih smo došli, benzil hlorid je ista ona supstanca koje bila skaldištena u zgradi SIV-a 1, a potom poslata na uništenje“, rekao je on.

Rekao je da ima nekoliko pitanja za ljude na vlasti, uključujući i ono „zašto za osam godina nije uništen benzil hlorid koji je nadjen kod Zarubice“.

„Gde je i kako ukradeno 23,5 tona benzil hlorida ako je, kako se tvrdi, taj benzil hlorid ukraden iz nekog skldišta koje je pod kontrolom policije“, rekao je on.

Rekao je da se budi sumnja i u vezi sa Jovanjicom, odnosno, gde je danas marihuana pronadjena u Jovanjici.

„Gde je kokain zaplenje od Darka Šarića, da li je to uništeno ili nije“, zapitao je on.

Upitan da li ima konkretne dokaze ili zaključuje na osnovu onoga što su objavili pojedini tabloidi, Milivojević je odgovorio da je sve „pažljivo proverio“.

„Proverio sam, zahvaljujući izvorima iz policije i dobio sam pouzdanu informaciju da je reč o istoj ilegalnoj supstanci – benzil hloridu koji je jako teško nabaviti čak i na ilegalnom tržištu koji je nadjen kod Milana Zarubice“, rekao je on.

Milivojević je naveo da o tome ima potvrdu iz policije – neformalnu i nezvaničnu i da ne može da otkrije izvor.

Pozvao je novinare da odu do Vlaškog Dola i da snime kuću gde je nadjena ta supstanca i da pitaju policiju šta je sa 23,5 tona benzil hlorida koji je nadjen kod Zarubice a koji je bio uskladišten u SIV-u.

„Imam čvrste dokaze da je to tako“, rekao je on.

Milivojević je naveo da to pokazuje da je „Srbija postala latinoamerička favela“, koja se, kako je naveo, nalazi u rukama dobro organizovane kriminalne grupe koja je registrovana kao poltička stranka.

„Posle skandala sa puštanjem Darka Šarića, posle skandala sa sudskim postupkom koji prate aferu Jovanjica imamo novu narko aferu“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar