U trendu

Milivojević: Mafija se javno nudi za zaštićene svedoke

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Srdjan Milivojević ocenio je danas da su skandalozna medijska obraćanja optuženih za najstrašnija krivična dela, obraćanje portparola i „advokata mafije“ u kojima se „predstavnici mafijaškog režima javno nude za buduće zaštićene svedoke“.

Prvooptuženi u slučaju „Jovanjica“ Predrag Koluvija i bivši i sadašnji čelnici policije optužili su prethodnih dana ministra odbrane Nebojšu Stefanovića da je deo „zavera“ protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

„Uspavano tužilaštvo, kao i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal kome je Vučić proglasio stečaj u direktnom obraćanju iz Dubaija, ne pokazuju ikakvu želju da reaguju, dok se kriminalci koji su zarobili državu, svojim medijskim performansima po ko zna koji put rugaju gradjanima Srbije“, kazao je Milivojević u pisanoj izjavi.

Ocenio je da je Vučić smenom ministra odbrane Nebojše Stefanovića samo sa mesta predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu, dokazao da je „čitava farsa“ zapravo unutarstranačka borba „za preraspodelu moći u kriminalnoj organizaciji koja se predstavlja kao Srpska napredna stranka“.

„Dok u Srbiju svakodnevno pristižu vesti iz regiona, ali i sveta, kako tamošnja tužilastva pokreću istrage zbog objavljivanja dokumenata o pranju preko poreskih rajeva, u našem raju i zlatnom dobu do guše svedočimo rijaliti programu u kome je tužilastvo nemi posmatrač propasti i sloma države“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.