U trendu

Milivojević: Neozbiljno je dovoditi Srbe sa Kosova kad Albanci hoće u opštine

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je danas da je bilo neozbiljno dovoditi Srbe sa Kosova na miting Srpske napredne stranke u Beograd, kad su postojale najave da će „takozvani albanski gradonačelnici“ pokušati da uđu u zgrade opština na severu.

Milivojević je za televiziju N1 rekao da je jedna od opcija da postoji neka vrsta prećutnog dogovora na liniji Beograd – Priština da se nešto tako uradi.

Prema njegovim rečima, bilo je jasno da su mogući incidenti na Kosovu, gde se policija sukobila sa Srbima tokom ulaska nedavno izabranih gradonačelnika u zgrade opština Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Milivojević je ocenio da odgovor Srbije, koja je podigla borbenu gotovost i naredila pokret vojske ka administrativnoj granici, „ne znači ništa“.

„Bilo je toliko tih taktičkih pokaznih vežbi, pokretanja, dodatne pripravnosti, i ništa Srbi nisu imali od toga. Ne znam o čemu se radi, osim što je to dalo još jednu temu predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću na kojoj može poentirati ‘pumpajući’ svoje patriotske mišiće“, kazao je Milivojević.

Govoreći o mitingu SNS-a, Milivojević je rekao da mu liči na kontramiting Slobodana Miloševića 1996. godine, jer svi koji dolaze govore da su tu da podrže predsednika.

„To nije podrška za neku konkretnu odluku, nego podrška Vučiću da odlučuje kako hoće o bilo čemu“, rekao je Milivojević.

Naveo je da vlast brine brojnost protesta „Srbija protiv nasilja“, zbog čega je Vučić doveo ljude da „mitinguju protiv mitinga koji je protiv nasilja“.

Na pitanje da li je najavljenim ukidanjem rijaliti programa „Zadruga“ na televiziji Pink ispunjen jedan od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“, Milivojević je rekao da može tako da se „čita“, ali da su opasnija forma rijalitija jutarnji programi i druge emisije u kojima svi, od voditelja do gostiju „bljuju vatru“, nekad prema opoziciji, a nekad prema građanima.

„Ponašanje zadrugara je u nekim delovima ‘Zadruge’ čak i primerenije nego to“, kazao je Milivojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.