U trendu

Milivojević: Pričamo o zakonu o organizovanom kriminalu, a Vučić pomilovao 4.000 osuđenika

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je danas da je besmisleno što Skupština Srbije razmatra Predlog zakona za suzbijanje organizovanog kriminala, dok je Srbija prva u Evropi po stepenu korupcije i organizovanog kriminala i kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomilovao više od 4.000 osuđenika.

„Aleksandar Vučić je sa Srpskom naprednom strankom 8. novembra 2012. godine amnestirao 4.000 osudjenih lica, a onda dolazi i (bivša sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana) Hrkalović i nastaje klan Veljka Belivuka“, rekao je Milivojević na sednici Skupštine izmenama pravosudnih zakona.

On je podsetio da je Belivuk priznao da je, zajedno sa svojom grupom, bio angažovan za rušenje četvrti Savamala gde se gradi „Beograd na vodi“.

„Belivuk je rekao i da ima informaciju o ubistvu (nekadašnjeg člana SNS Vladimira) Cvijana i (političara sa Kosova i Metohije) Olivera Ivanovića i do danas o tome ništa“, rekao je poslanik.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu na kojoj će biti razmotren set pravosudnih zakona koji se donose radi usklađivanja sa prošlogodišnjom izmenom Ustava Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.