U trendu

Milivojević: Vučić kada govori o mafijašima aludira na one koji su bivša vlast

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je danas da poslednji parlamentarni izbori nisu bili legitimni, zbog čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primoran od Evropske unije da „kuca na vrata opozicije“, i pre formiranja nove Vlade, četiri meseca nakon izbora najavio održavanje prevremenih parlamentarnih izbora za dve godine.

Milivojević je za televiziju Nova S rekao da opozicija ne bi trebalo da pristane na istovremeno održavanje lokalnih i parlamentarnih izbora, da bi trebalo da insistira na njihovom razdvajanju, navodeći da su izbori u Bosni i Hercegovani i Makedoniji, „koji su po demokratiji tu negde oko nas, znači loše stoje, ti izbori razdvojeni dve godine“, preneo je internet portal Nova.rs.

„Zašto Vučić spaja sve? Pa da bi pobedio jednim udarcem, on pobedjuje na svoje ime. Vi nemate regularne izbore ako su poklopljeni imenom Vučića, ako imate dominaciju u svim medijima, ako imate propagandu koja zastrašuje, diskredituje i linčuje svako javno mišljenje“, kazao je Milivojević. On je dodao da Vučić, ukoliko ne bude bio pritisnut, neće organizovati novi dijalog sa opozicijom.

Kada je reč o najavi borbe protiv organizovanog kriminala, Milivojević je rekao da Vučić do sada nije nikad pokrenuo ozbiljnu istragu protiv ljudi iz svoje stranke i bliskih sebi.

„Kada se govori o tajkunima, mafijašima, reketašima, on aludira na one koji su bili bivša vlast. Pa ako su oni tu, što ih ne uhapsi svih ovih godina“, rekao je Milivojević.

Povodom dvanaestog rodjendana SNS-a, stranke koja je osam godina na vlasti, Milivojević je rekao da se Vučićeva politika od nastanka te partije sada svodi na reči „oprostite mi moju ružnu prošlost“.

„On je od jednog ratnog huškača postao huškač protiv sopstvenog naroda koji neće da te prati“, rekao je Milivojević i zaključio da ta vrsta zaokreta nije normalna, kao i da je opasna za društvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.